DATA-
CONVERSIEDATACONVERSIE

Verzekerd van een succesvolle migratie


Bij het overstappen naar een nieuw softwarepakket mag het belang van een solide dataconversie nooit onderschat worden. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring met effectieve dataconversies. Een succesvolle data-implementatie maakt óf kraakt het succes van jouw investering. Laat MOOQE je helpen bij het opschonen en aanvullen van je huidige data. Vervolgens zetten we de U-Turn in, zodat er niets verloren gaat bij de implementatie. Door de uitgebreide testmogelijkheden binnen de U-Turn, ben je namelijk verzekerd van een succesvolle migratie tijdens de livegang. Van Excel naar Exact, van Microsoft Dynamics naar AFAS Profit en van SAP naar Oracle. Alle combinaties zijn mogelijk.


HET.GEWENSTE.FORMAAT

MOOQE heeft veel ervaring opgedaan met het converteren van data, gerelateerd aan AFAS Profit. Hieronder staan 4 combinaties waarin we jou graag verder helpen:

 1. Gegevens naar AFAS Profit importeren in het gewenste formaat;
 2. Gegevens van AFAS Profit exporteren in het gewenste formaat;
 3. Gegevens van AFAS Profit exporteren naar een andere AFAS Profit omgeving, in het gewenste formaat;
 4. Herindeling van gegevens binnen één AFAS Profit omgeving;

Bovenstaande smaakjes kennen voor onze experts geen geheimen. Ben jij werkzaam met AFAS Profit? Ben je van plan met AFAS Profit te gaan werken? Ben je van plan over te stappen van AFAS Profit naar een ander pakket? Of wil je jouw data in AFAS Profit herstructureren? Neem dan contact op met MOOQE.

INZICHT.IN.ALLE.DOSSIERITEMS

Binnen AFAS Profit zijn dossiers van essentieel belang. Dit is een van de meest gebruikte functies in het pakket. Door het veelvuldig inzetten van deze dossieritems wordt al snel een omvangrijk en complex dossier opgebouwd. Ben jij het overzicht kwijt? Voel je de behoefte om inzicht te verkrijgen in alle items? Onze specialisten helpen je verder. Wij zorgen ervoor dat alle dossieritems op de juiste plaats neergezet óf opgehaald worden. Drie voorbeelden waarin MOOQE jouw maandagochtend geweldig maakt:

 1. Exporteren van het medewerkersdossier naar gewenste formaten zodat andere software deze gegevens in kunnen lezen.
 2. Exporteren van factuurbijlagen
 3. Volledige dossierconversies van omgeving A naar B

Wil jij ook nieuwe energie creëren door alle dossieritems overzichtelijk te maken? 

OVERNAMES.OF.FUSIES

Overnames of fusies betreffen omvangrijke projecten waarin dataconversies een belangrijke rol innemen. Het is immers eeuwig zonde als er gegevens verloren gaan door een onjuiste of onvolledige conversie. Door gebruik te maken van de uitgebreide testmogelijkheden binnen de U-Turn, garanderen onze experts een succesvolle livegang. Onze precisie en efficiëntie zorgen ervoor dat jij met een (uit)gerust hart op je werk verschijnt maandagochtend! 

EENVOUDIG.MEDEWERKERS.CONVERTEREN

In AFAS Profit worden medewerkers geregistreerd aan de hand van de zogenaamde SCORFI methodiek. SCORFI staat voor Salaris, Contract, Organisatorische eenheid, Rooster, Functie en Instantie. Omdat er veel onderlinge relaties zijn tussen deze gegevens, is een medewerkersconversie vaak zeer complex. MOOQE heeft een gestructureerde aanpak ontwikkeld om dit proces nauwkeurig te laten verlopen. Deze aanpak omvat:

 • Medewerkers (inclusief SCORFI) van omgeving A naar B converteren
 • Medewerkers (met terugwerkende kracht) een nieuw contract geven
 • Herindeling van de organisatie 
 • Complete omgeving converteren
HOE.WERKT.MOOQE
Inventarisatie

Bij iedere conversie kijken onze experts welke data relevant is voor jou conversiedoelen. Wil je bijvoorbeeld een complete historie converteren, of slechts een deel hiervan? In samenspraak maken we een plan van aanpak zodat beide partijen weten wat zij kunnen verwachten!

Transformatie

In veel gevallen dient er een transformatie plaats te vinden voordat data ingelezen kan worden in het nieuwe systeem. Een voorbeeld hiervan zijn landcodes in bronsystemen. Binnen dit gegevenstype is er een grote kans aanwezig dat ze niet overeenkomen met het doelsysteem. Bij MOOQE maken we gebruik van conversietabellen zodat de velden op een juiste én volledige manier gevuld gaan worden. Dit is eenvoudig te realiseren in de U-Turn!

Migratie

Wanneer jouw migratie ingericht is in de U-Turn, vindt er altijd een proefmigratie plaats naar een testomgeving. Doordat alle koppelingen vastgelegd én geborgd zijn in de U-Turn, ben je verzekerd van een succesvolle livegang. Door deze uitgebreide testmogelijkheden wordt je niet verrast tijdens de livegang en blijft jouw maandagochtend geweldig!

Onze experts staan te trappelen om aan de slag te gaan bij het converteren van jouw gegevens, naar welke omgeving dan ook. Neem contact op en ontdek wat MOOQE voor jouw maandagochtend kan betekenen.


Deze website is gemaakt in AFAS OutSite

WIJ AUTOMATISEREN JOUW ROUTINES