VAHDET: "IK BEN HEEL TEVREDEN OVER MIJN WERK"

Maak kennis met Vahdet (26): sinds 1,5 jaar werkzaam als Developer bij MOOQE. Vol ambitie houdt hij zich vooral bezig met de U-Turn en klantspecifieke vragen die binnenkomen. 
Van je hobby je werk maken

Vroeger, héél vroeger, hield Vahdet zich in zijn vrije tijd al bezig met websites bouwen. Vahdet: “Ik speelde bijvoorbeeld Runscape. Daar had je een soort eigen clan en zorgde je voor een eigen website. Zo rolde ik eigenlijk in het ontwikkelen van websites. Het is eigenlijk altijd al een beetje een hobby van me geweest. Wat me vooral interesseerde was hoe dat allemaal werkte. Ik startte met simpele dingen, zoals bijvoorbeeld een basis HTML website.”

Informatiekunde als achtergrond

Die hobby werd een tijdje in de vrieskist gelegd, tot Vahdet startte met zijn opleiding Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam. Vahdet: “In het laatste jaar van mijn studie besloot ik samen met een vriend in Rotterdam te gaan wonen.” En die vriend, dat is geen onbekende voor ons. Vahdet woonde namelijk samen met Ludo, ICT Consultant bij MOOQE. “Dat was eigenlijk het moment dat ik in aanraking kwam met MOOQE”, vertelt Vahdet. “Ik dacht ‘waarom ook niet’ en besloot te solliciteren. Die sollicitatie was positief. Tijdens het gesprek klikte het direct. En dus kon ik starten bij  MOOQE.”

Goede begeleiding

Vahdet: “Ik startte natuurlijk met relatief weinig ervaring. Gelukkig werkte Vincent destijds ook nog bij MOOQE. Hij was met minder ervaring dan ik begonnen. Op mijn eerste werkdag werd ik direct in het diepe gegooid, maar kreeg ik wel heel veel ondersteuning. Iedere keer als ik ergens hulp bij nodig had stonden mijn collega’s voor mij klaar. Doordat ik in het diepe gegooid ben heb ik deze eerste periode een enorme groei doorgemaakt. Ik heb veel meer geleerd dan bijvoorbeeld op school, omdat ik direct met een project aan de slag ging en ik het zelf moest doen. Door het vangnet van collega’s kon ik altijd hulp en uitleg vragen. Dat was voor mij de perfecte omgeving om te beginnen.”

Optimaliseren kun je leren

Vahdet focust zich met name op de U-Turn en de doorontwikkeling hiervan. Vahdet: “Er komen best regelmatig klantwensen binnen voor een bepaalde functionaliteit die de U-Turn nog niet heeft óf nog niet optimaal werkt. Deze vragen pak ik op. Ik zorg ervoor dat de U-Turn steeds verder geoptimaliseerd en uitgebreid wordt. In het afgelopen jaar ben ik vooral bezig geweest met de overstap naar een nader framework voor de U-Turn. Tijdens dit proces heb ik de U-Turn omgezet en nieuwe functionaliteiten toegevoegd. Nu dit proces bijna afgerond is, houd ik me vooral bezig met verdere optimalisatie.”

Van nul naar honderd

Vahdet: “Ik heb veel toffe dingen mogen doen binnen MOOQE. Mijn leukste ervaringen waren toch wel de koppeling tussen AFAS en Mollie en een koppeling voor het uitlezen van inkooporder e-mails. Vanuit klanten kwam de wens om ervoor te zorgen dat de inkooporder e-mails met bijlagen werden uitgelezen en toegevoegd werden aan AFAS. Hier was nog geen dergelijke koppeling voor, en dus mocht ik het project vanaf nul oppakken. Die verantwoordelijkheid vond ik pittig, maar tegelijkertijd ontzettend leuk. Ik heb dit project helemaal zelfstandig op mogen pakken, uiteraard met begeleiding van Rob.”

Een goede  band

Vahdet gaat met plezier naar zijn werk. Hij vertelt: “Ik ben heel tevreden over mijn werk. Toen ik startte focuste MOOQE zich vooral op het Developer gedeelte en KWEEKERS meer op de implementatie. Intern zijn er inmiddels een aantal dingen veranderd. Dat was in het begin voor mij even schrikken. Het fijne van deze organisatie is dat je je zorgen altijd kunt uitspreken en mensen er serieus mee omgaan. Dankzij interne gesprekken voelde ik me serieus genomen over mijn zorgen en had ik er weer de volste vertrouwen in. Team Development heb ik altijd als één ervaren. De bedrijfscultuur is open, vrij en vertrouwelijk. Ik heb een goede band met de mensen waarmee ik samenwerk.”