RAYMOND: "HET IS EEN LEUK, JONG TEAM EN DAAR DRAAGT MIJN SENIORITEIT ECHT AAN BIJ"

Maak kennis met Raymond van Pruijssen: Senior Developer bij MOOQE. Met ruim 22 jaar ervaring binnen de development een echte aanwinst voor ons team. Vanuit zijn kennis en kunde zet hij zich in om, samen met zijn team, de U-Turn naar een nieuw niveau te tillen! 
Van Roosendaal naar Vlissingen en Eindhoven

Woonachtig in Roosendaal, maar studies volgen in Vlissingen én Eindhoven: dat is Raymond! Raymond: “Ik begon ooit met MTS (Technische Informatica) aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Vanuit daar ben ik naar de HIO (Hogere Informatica) aan Fontys in Eindhoven gaan studeren. Tijdens deze studie kreeg ik vanwege de afgeronde MTS-opleiding de nodige vrijstellingen waardoor ik in drieënhalf jaar deze opleiding wist af te ronden. Roosendaal lag precies in het midden, dus ik was voor beide studies slechts een uurtje onderweg met de trein. Mijn afstudeerstage kon ik doen bij een bedrijf in Waardenburg. Terwijl ik aan het afstuderen was, werd dit bedrijf ingelijfd door ICL (nu bekend als Fujitsu Technology Solutions) in Maarssen. Na mijn stage kreeg ik hier een baan aangeboden.” 

Verschillende uitdadingen en functies

Raymonds startte als Junior Software Developer om vervolgens te eindigen als Software & Solution Developer binnen ICL. Hij heeft een aantal prachtige, grote projecten mogen draaien. “Toen ik startte als Junior Developer werd ik direct een jaar lang bij Oracle ingezet”, vertelt Raymond. “Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het systeem. Toen ik eenmaal terugkwam binnen ICL waren er wat reorganisaties. Ik kwam toen als Lead Software Developer op een afdeling terecht waar het Air Miles spaarsysteem gebouwd en onderhouden werd. Daar moest destijds ook een website voor gemaakt worden. In die tijd heb ik de overgang naar de Euro nog meegemaakt en moest ik dus conversie op de Air Miles ondersteunen. Een mooie anekdote: tijdens oud & nieuw gingen we in shifts aan de slag om die conversie voor elkaar te krijgen. Dat liep niet zo soepel als verwacht, dus sliep ik uiteindelijk, na 24 uur werken, een nachtje op kantoor, haha.” Na een nieuwe reorganisatie belandde Raymond op een retail afdeling als Software & Solution Developer. Binnen deze functie is hij aan de slag gegaan met het bouwen en onderhouden van de backoffice applicatie voor grote warenhuizen, waaronder onder andere Bijenkorf en V&D.

Tijd voor een nieuwe uitdaging

Na negen jaar bij ICL gewerkt te hebben, kwam Raymond een nieuwe uitdaging tegen. Raymond: “De reisafstand naar ICL was behoorlijk. Ik werd op een gegeven moment benaderd door een oud-collega die bij CCI-groep werkte. Ze zochten daar een Developer. Daar ben ik uiteindelijk, samen met een andere developer, aan de slag gegaan met het volledig herbouwen van een CMS-systeem. Binnen CCI heb ik een heel avontuur van bijna 13 jaar gehad. Ik heb hier veel kennis op mogen doen en uiteindelijk is me de mogelijkheid geboden om Manager Team Productontwikkeling te worden. Dat gaf me niet alleen de mogelijkheid om voor een deel uit de development te stappen, maar ook om collega’s te begeleiden en dingen te leren. Uiteindelijk werd CCI overgenomen door een investeringsmaatschappij. Vanwege een samenloop van omstandigheden besloot ik even op de pauzeknop te drukken.” 

Duiken is mijn passie

Naast zijn werk is Raymond een gepassioneerd duiker. Inmiddels geeft hij al een ruime tijd duiklessen! Raymond: “In 2011 heb ik in Maleisie een proefduik gemaakt. Sindsdien ben ik besmet met het duikvirus. Mijn beste vriend heeft een eigen duikschool naast zijn werk. Hij heeft me overgehaald en uiteindelijk werd ik in 2016 instructeur. Naast dat ik zelf veel duik geef ik in mijn vrije tijd ook duiklessen. Het geeft me veel voldoening om zowel jeugd als volwassenen de vaardigheden en het enthousiasme voor de duiksport bij te brengen. Duiken is echt mijn passie!” 

Aan de slag bij MOOQE

Na enige tijd er tussenuit geweest te zijn, besloot Raymond weer aan de slag te gaan. Op een ongelukkig moment, midden in de coronacrisis. Raymond: “Toen kreeg ik heel veel te maken met vacatures die ingetrokken werden. Uiteindelijk werd ik benaderd door Koen, via LinkedIn. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan: op maandag had ik een eerste gesprek met Koen, op dinsdag met Koen en Rob en nog geen week later volgde een derde gesprek. Toen was het eigenlijk al rond. Per 1 december ben ik gestart als Senior Developer.” Een mooie toevoeging aan het team van MOOQE, al zeggen we het zelf! “Momenteel zit ik echt nog in de inleer-fase”, zegt Raymond. “Ik ken de applicatie nog niet goed genoeg, dus ben bezig om daar wegwijs in te worden. Ik bouw nu mee met koppelingen en ik help het team met de ontwikkeling van de nieuwe look and feel van de U-Turn. ” Naast zijn functie als Senior Developer binnen MOOQE, bekleedt Raymond tegelijkertijd nog een andere functie. Raymond: “Binnen CCI werkten we altijd via de SCRUM methode. Dat passen ze bij MOOQE ook toe. Vanwege mijn ervaring met deze methode ben ik nu ook SCRUM Master. Vanuit die titel begeleid en ondersteun ik het team en de Product Owner (Koen).” 

Thuiswerken

Thuiswerken is al een lange tijd de standaard. En dat maakt een inwerkproces soms wel eens wat lastig, maar inmiddels hebben we daar een weg in weten te vinden. Raymond: “In het begin vond ik het heel lastig. Ik wilde juist weer onder de mensen zijn en met collega’s kunnen werken. In het begin vond ik het echt een drempel om collega’s te bellen via Teams. Daar moest ik zelf echt een stap in zetten. Maar nu heb ik er een weg in weten te vinden. Nu werk ik wat vaker met collega’s samen en dat doet me echt goed. Het is een leuk, jong team en daar draagt mijn senioriteit echt aan bij.”