ROB: "mijn ziel en zaligheid ligt bij software ontwikkeling"

Maak kennis met Rob de Jong: mede-eigenaar van MOOQE. Met de nodige ervaring in zijn rugzak en zijn drive om steeds nét dat stapje extra te automatiseren zorgt hij er, samen met zijn team, voor dat de U-Turn continu door blijft ontwikkelen. En dat werpt zijn vruchten af! 
De -U-Turn

Voor zijn start als mede-eigenaar bij MOOQE had Rob de nodige vlieguren als software ontwikkelaar al gemaakt. De behoefte om AFAS nóg verder te automatiseren was bij hem bekend. En dus besloot hij daar software voor te schrijven. Rob: “Ik nam mijn software mee naar MOOQE. Die software staat nu bekend als de U-Turn. Toen ik net startte bij MOOQE functioneerde ik meer als directeur. Dat vond ik eigenlijk helemaal niet zo leuk: mijn ziel en zaligheid ligt bij software ontwikkeling. Gelukkig hebben we daar inmiddels onze weg in gevonden en houd ik me nu weer voornamelijk bezig met het schrijven van code en andere technologische uitdagingen.

Automatiseren kun je leren

Het afgelopen jaar is de U-Turn steeds verder geautomatiseerd om zo nog meer klanten op de juiste manier te kunnen bedienen. Rob: “Dit jaar heeft voor mij vooral in het teken gestaan van het updaten en upgraden van de U-Turn om het product zo verder te laten groeien. Zo hebben we bijvoorbeeld gezorgd voor een nieuw design en ben ik steeds bezig met nieuwe, technische ontwikkelingen. Samen met mijn team hebben we het voor elkaar gekregen dat de U-Turn nu bijvoorbeeld alle connectoren van AFAS Profit kan aanroepen. Daardoor kunnen we alle klantspecifieke processen een extra duwtje geven. Ook kan de U-Turn bijlagen eenvoudig inschieten én rapporteren genereren vanuit AFAS Profit om deze vervolgens automatisch als bijlagen toe te voegen. Daarnaast hebben we keihard gewerkt aan het vereenvoudigen van de formules in de U-Turn. Deze formules zijn volledig gebaseerd op Excel. Daardoor kunnen eindgebruikers de U-Turn gemakkelijk begrijpen als zij Excel weten te beheersen. Omdat we vooruitstrevend zijn, blijven we continu bezig met technische verbeterslagen. Daar investeren we veel tijd en energie in.”

Volledig automatisch

Die geïnvesteerde tijd en energie werpt zijn vruchten af. Rob: “Waar ik het meest trots op ben? Het volledig automatiseren van de U-Turn, ook aan de achterkant. De voorkant van de U-Turn was al volledig geautomatiseerd zodat eindgebruikers er gemakkelijk mee om konden gaan. Aan de achterkant wilde we het mogelijk maken om in razend tempo updates door te kunnen voeren. in principe is het nu mogelijk om binnen enkele minuten, volledig geautomatiseerd, een update door te voeren. We nu snel en volledig getest een goede aanpassing doen binnen de U-Turn zonder dat daar menselijke tussenkomst voor nodig is.”

De kernwaarden staan voorop

Rob voelt zich als een vis in het water bij Team Development. Daarover vertelt hij: “Team Development bestaat uit 7 tot 10 mensen. De sfeer onderling is ontzettend goed. Er is onderling vertrouwen, mensen durven open te zeggen wat ze op hun hart hebben én er is ruimte om onderuit te gaan. Dat is wat deze organisatie zo mooi maakt: we zijn allemaal mensen, en ieder mens maakt op zijn tijd een foutje. Naast het serieuze werk is er ook zeker tijd voor een geintje en wordt er onderling veel gelachen.”